پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: اکثر زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند که سه ماهه اول را پشت سر گذاشته اند و این در حالی است که در سه ماه اول بارداری سیستم عصبی و قلبی و عروقی جنین تشکیل شده است‌.

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: اکثر زنان زمانی متوجه بارداری خود می شوند که سه ماهه اول را پشت سر گذاشته اند و این در حالی است که در سه ماه اول بارداری سیستم عصبی و قلبی و عروقی جنین تشکیل شده است‌.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، ناهید فرامرزی افزود: متاسفانه در چنین شرایطی دوران طلایی جهت پیشگیری برخی از ناهنجاری های مادر زادی از دست رفته است.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از بیماری ها، سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازند لازم است برای تمامی خانم هایی که تمایل به بارداری دارند مراقبت پیش از بارداری به منظور تشیخص، کنترل و درمان انجام شود تا مادر دوران بارداری و زایمان ایمنی داشته باشند.


وی با بیان اینکه بیماری ها و شرایط تاثیر گذار در دوران بارداری مادران بالای 35 سال نیازمند توجه ویژه ای دارد، عنوان کرد: مادر باید با چک کردن به موقع بیماری های قلبی، کلیوی، تیروئید، بیماری های قند خون، فشار خون بالا، کم خونی تالاسمی مینور و اضافه وزن و نیز کاهش وزن به خصوص اختلالات تغذیه ای توجه ویژه ای داشته باشد.


فرامرزی تصریح کرد: خطر دوران بارداری در سنین زیر 18سال به مراتب با خطر دوران بارداری در سنین بالای 35مشترک و نیز مادر و نوزاد در معرض خطر زایمان زود رس یا تولد نوزاد با وزن کم هستند.


وی ادامه داد: فاصله بارداری تا زایمان قبلی نباید کمتر از دو سال باشد زیرا عوارضی همچون پارکی کیسه آب، تاخیر رشد جنین داخل رحم و نواقص لوله عصبی داخل جنین را در پی دارد.  


کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: پس از شناسایی عارضه یا بیماری در خانم، تا زمانی که بیماری رفع یا کنترل نشده است باید به منظور جلوگیری از بیماری های پرخطر از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده شود.


وی همچنین در پایان خاطر نشان کرد: در صورتی که نتیجه بررسی های پیش از بارداری غیر طبیعی است یعنی عارضه یا بیماری وجود دارد باید تا زمان رفع کنترل کامل آن پیشگیرهای لازم جهت درمان بیماری توسط پزشک و ماما انجام گیرد.۵